Duurzame dinsdag: Samen naar een duurzamere toekomst

Uitwisbaarnotitieboekje - Duurzame Dinsdag

Elk jaar is het op de eerste dinsdag van september tijd voor Duurzame Dinsdag, een initiatief dat in Nederland al sinds 1999 bestaat. Het doel van Duurzame Dinsdag is het stimuleren van duurzame initiatieven en het onder de aandacht brengen van duurzaamheidsthema’s.

Happinote-uitwisbaar-notitieboek-A5-Zand-Duurzame-Dinsdag

Duurzame Dinsdag 2023: een terugblik

Duurzame Dinsdag 2023 was een geweldige gelegenheid voor individuen, bedrijven en organisaties om hun duurzame ideeën en initiatieven te presenteren aan de overheid en het grote publiek. Op deze dag werden duurzame voorstellen en projecten verzameld en ingediend in de vorm van de zogenaamde ‘Duurzame Dinsdag koffer’. Deze koffer, symbolisch overhandigd aan het kabinet op het Binnenhof, bevatte concrete voorstellen en ideeën voor een duurzamer Nederland.

  • Educatie en bewustwording: Initiatieven om duurzaamheidsonderwijs te bevorderen en bewustwording over milieuproblemen te vergroten werden positief ontvangen. Denk hierbij ook aan het gebruiken van duurzame accessoires op scholen.
  • Duurzame mobiliteit: Voorstellen voor innovatieve mobiliteitsoplossingen, zoals elektrische deelauto’s en fietsinfrastructuur, werden gepresenteerd om onder andere de CO2-uitstoot te beperken.
  • Circulaire economie: Verschillende ideeën waren gericht op het bevorderen van een circulaire economie, waarbij grondstoffen efficiënt worden gebruikt en afval wordt geminimaliseerd.

Hoe kun je meedoen aan Duurzame Dinsdag 2024?

Wil je meedoen aan Duurzame Dinsdag in 2024? Deze vindt plaats op 3 september 2024. Hier zijn enkele stappen om je duurzame initiatief of idee in te dienen:

  1. Ontwikkel je idee: Begin met het bedenken en uitwerken van je duurzame idee of project. Dit kan variëren van milieuvriendelijk werken tot sociale initiatieven voor duurzaamheid.
  2. Check de Duurzame Dinsdag website: Houd de officiële Duurzame Dinsdag website in de gaten voor updates en informatie over de inschrijvingsprocedure en deadlines.
  3. Dien je voorstel in: Volg de instructies op de website om je duurzame initiatief in te dienen. Dit omvat het invullen van een aanvraagformulier en het beschrijven van je idee in detail.
  4. Bereid je voor op de presentatie: Als je voorstel wordt geselecteerd, krijg je de kans om je idee te presenteren aan een panel van experts en beleidsmakers tijdens de Duurzame Dinsdag-evenementen.
  5. Netwerken: Duurzame Dinsdag biedt een geweldige kans om te netwerken met gelijkgestemde individuen en organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid.
Duurzame dinsdag - Uitwisbaarnotitieboekje

Wat kunnen we verwachten van Duurzame Dinsdag 2024?

We kunnen ervan uitgaan dat het opnieuw een inspirerende dag zal zijn vol innovatieve ideeën en duurzame projecten. In 2024 kunnen we verwachten dat duurzaamheidsthema’s zoals klimaatverandering, circulaire economie en biodiversiteit hoog op de agenda zullen staan.

Duurzame Dinsdag is niet alleen een gelegenheid om ideeën te presenteren, maar ook een platform om te leren van andere duurzame initiatieven en een bijdrage te leveren aan een groenere toekomst. Dus, als je een duurzaam idee hebt of gewoon geïnteresseerd bent in het ondersteunen van duurzaamheid, markeer de eerste dinsdag van september in je agenda en maak je klaar om deel te nemen aan Duurzame Dinsdag 2024. Samen kunnen we een positieve impact hebben op onze planeet!