Welk uitwisbaar notitieboek is het beste? (Oktober 2022)

Bambook A4

Welk uitwisbaar notitieboek moet ik hebben?

Om tot een goed uitwisbaar notitieboek te komen doorloop je doorgaans een aantal stappen waar je aan moet denken. We zetten deze graag voor je op een rij:

 

Papierloos werken
  1. Formaat: Kies het formaat. A6 is ideaal voor de kleine notitie zoals boodschappen, a5 is het meest veelzijdige formaat en a4 is voor de grote notities / grote schrijver.
  2. De kaft: Om te bepalen welk uitwisbaar notitieboek bij jou past bekijk je de kaft en wel om twee redenen. Allereerst kijk je naar de uitstraling want het mag er natuurlijk best kek uitzien 😉 en ten tweede bepaal je of je het belangrijk vindt dat de kaft bijvoorbeeld extra stevig is. Sleep jij je notitieboek altijd mee in je tas? Dan is een extra stevige kaft altijd handig.
  3. De inhoud: Waar ga jij je notitieboek gebruiken en waarvoor? Wil jij vooral notities maken op school of wil je juist een alles in één notitieboek waar je bijvoorbeeld een to do list kan maken, een weekplanning kan doen, kan tekenen, rekenen en meer! Vrijwel ieder merk biedt wat moois en hier kun je op onze site dan ook eenvoudig op filteren.
  4. De prijs: Niet onbelangrijk de prijs. Natuurlijk is een uitwisbaar notitieboek een stuk duurder dan een notitieboek van pulp papier. Maar dat wist je al. Extra fijn om te weten is dat de uitwisbare notitieboeken super duurzaam zijn en erg lang meegaan. Zo is de aanschaf éénmalig een stukje duurder maar in feite bespaar je juist geld en help je ook nog eens het milieu. Je hoeft geen losse notitieboeken meer te kopen. Reken het zelf maar uit!
  5. Missie: Last but not least. Ieder merk heeft een eigen missie. De één plant voor elk verkocht notitieboek bomen in Kenia en doet de ander dit in Madagaskar…

 

Duurzaam moederdag cadeau

Bambook, Correctbook, Moyu of Greenbook Welk uitwisbaar notitieboek is het beste?

Om te bepalen welk uitwisbaar notitieboek je moet hebben beoordelen wij de merken op bovenstaande criteria:

De kaft

Qua stevigheid is dit onherroepelijk de kaft van bambook waarin ze echte bamboo gebruiken. Stevig, duurzaam en gaat super lang mee.  De kaften van Moyu, Correctbook en Greenbook zijn zeker ook erg goed maar er kan er maar één de winnaar zijn.

Winnaar: Bambook

Qua looks: Dat is een lastige want wij kunnen dit natuurlijk niet voor jou bepalen. Als we dan toch moeten kiezen zeggen we Moyu. Deze zijn doorgaans elegant en simpel waardoor ze ook op de lange termijn tijdloos zijn.

Winnaar: Moyu

De inhoud

Als het gaat om de inhoud dan zijn wij fan van Moyu. Echter doen de andere merken hier niet voor onder.

Winnaar: Geen

De prijs en Missie

De prijs ligt voor vrijwel alle merken dicht bij elkaar. Doorgaans koop je een uitwisbaar notitieboek tussen de 15 en 35 euro. Je bespaard hiermee al snel meerdere notitieboeken per jaar. Ook heeft ieder merk als doel om bij te dragen aan het terugdringen van het verbruik van pulp papier. Samen willen ze de papierindustrie voor goed veranderen! Help jij mee?

Winnaar: Alle merken